Veelgestelde vragen over yoga

Hoe wordt een les opgebouwd?

Een les bestaat in grote lijnen uit drie onderdelen: een ademhalingsoefening/meditatie, verschillende lichamelijke houdingen (asana’s) en een eindontspanning/eindmeditatie. Bij Yogaheart zorgen we voor een goede balans tussen de drie onderdelen zodat je aan het eind van de les het gevoel hebt dat je zowel fysiek als geestelijk helemaal relaxed bent en toch het gevoel hebt dat je lichaam lekker bewogen heeft.

Moet ik lenig zijn voor yoga?

Nee, het is totaal onbelangrijk in welke vorm je lichaam is. Je kunt altijd beginnen met yoga. Je docent helpt je om de houdingen uit te voeren die bij jouw lichaam passen hoe die op dat moment is. Wat je wel gaat merken is dat door regelmatige beoefening je lichaam vanzelf soepeler gaat worden.

Wat zal ik merken na een yogales?

Het leuke is dat wanneer je een tijdje yoga doet je gaat merken dat houdingen makkelijker gaan. In het begin zijn alle bewegingen nieuw en hebben je spieren nog geen ‘geheugen’ voor die houdingen opgebouwd. Hoe vaker je de houdingen doet hoe meer je lichaam de houdingen herkent en het makkelijker wordt deze uit te voeren. Over lopen of fietsen hoef je waarschijnlijk ook niet meer na te denken. Je zult merken dat je steeds meer ontspanning ervaart in de houdingen en steeds bewuster en relaxter kan ademen. Je hebt plezier en kan genieten van hoe je lichaam de houdingen uitvoert. Je zult merken dat je op deze manier snel flexibeler en fitter wordt en lekkerder in je vel komt te zitten.

Ik heb een blessure, kan ik dan wel beginnen met yoga?

Jazeker, dan passen we gewoon de houdingen aan jouw mogelijkheden aan. Ik vind het heel belangrijk om de les af te stemmen op jouw eigen mogelijkheden. Heb je daarom blessures, zoals nekklachten, rugklachten of problemen met je knieën of polsen, laat het mij dan voorafgaand aan de les weten.

Wat voor kleding moet ik aantrekken?

Voor yoga is het fijn om een flexibele (sport)broek aan te trekken en prettig zittende bovenkleding. Neem wellicht sokken en een sjaal, omslagdoek of warm vest mee die je tijdens de ontspanning of meditatie om je heen kunt slaan. Mocht je veel transpireren, neem dan een handdoek mee.

Moet ik verder nog iets meenemen voor mijn eerste les?

Bij Yogaheart hebben we alle materialen die je nodig hebt voor de yogales, maar je bent uiteraard van harte welkom om je eigen yogamat mee te nemen. Als je veel transpireert kan het fijn zijn om een handdoekje mee te nemen. Een flesje water om achteraf te drinken is altijd een goed idee.

Moet ik me inschrijven voor een vaste les?

Het is handig als ik weet welke yogales jij het liefst volgt. Op deze dag en tijdstip schrijf je je in zodat je zeker weet dat er altijd plek is en een yogamat voor je klaarligt. Mocht je een keer niet kunnen, dan is dit uiteraard geen probleem. De gemiste les kan je gewoon op een ander moment inhalen. Neem dan even contact met mij op om te checken of er in een andere les plek is.

Hoe laat word ik voorafgaand aan de les verwacht?

Het is het makkelijkst om ongeveer 5 minuten voor aanvang bij Yogaheart te zijn. Dan heb je nog even de tijd om je schoenen uit te trekken, je matje klaar te maken en eventueel een kopje thee te drinken. Tijdens de les gaat de voordeur op slot, mocht je te laat zijn dan kan je altijd even aanbellen en zal ik de deur voor je openen.

Kan ik een proefles doen?

Je bent van harte welkom voor een proefles. Meld je dan aan via dit formulier. Je kunt hier jouw gewenste dag, tijdstip en type les invullen. Wil je weten welke vorm van yoga het beste bij je past? Lees dan meer over de verschillende yogalessen.  Een losse proefles kost 13,50 euro. Dit bedrag mag vooraf aan de les overgemaakt worden naar rekeningnummer NL30INGB0007419010 t.n.v. Liza Heijboer Yogaheart.

Hoe zit het met betalen als ik lid word van Yogaheart?

Leden van Yogaheart sluiten een maandabonnement af voor 1 of meerdere lessen per week. Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten voor om de week yogales. Zie hier de huidige tarieven. Dit bedrag wordt maandelijks op de eerste dag van de maand afgeschreven. Via dit formulier kun je je gegevens voor de automatische incasso invullen. Je leest hier meer over de algemene voorwaarden bij het afsluiten van een abonnement.

 

Volg yoga in Amersfoort: Yogastudio Yogaheart